11 Ocak 2009 Pazar

Arnavutköy'de Tatlı Bir Mola: MUSKAT ~ A Sweet Break in Arnavutkoy: MUSKAT

Arnavutköy, Boğaz'ın Avrupa yakasındaki en sevdiğim semtlerinden biridir. İster balık restaurantlarında sevdiklerinizle rakı-balıklı, bol sohbetli yemekler yiyin, ister sanat galerilerinde ruhunuzu besleyin ya da denizden esen iyot kokulu havayı ciğerlerinize çekerek uzun yürüyüşler yapıp rahatlayın... Her ne yaparsanız yapın mutlaka tatlı bir mola için Muskat'a uğrayın!

Arnavutkoy is one of my favourite districts on the European side of the Bosphorus. Whether to chill out with friends on a rakı-fish table at a nice restaurant or to feed your soul at several art galleries or just to have a relaxing casual walk by the sea, inhaling the iodine in the air... Whatever you do, you must stop by Muskat for a sweet break!



Bu şirin mi şirin butik pastane ve cafe'nin sahibesi Gül Cergel. Muskat'ın ortamı da Gül Hanım'ın güleryüzü kadar sıcak ve samimi. İçeri girer girmez sizi önce enfes kokular sarıyor, sonra da birbirinden lezzetli görünen pastalar bir bir aklınızı çelip sizi kararsızlığa sürüklüyor. Çeşit çok, seçim yapmak zor! Tuzlu, tatlı kurabiyeler, butik pastalar, gül motifleriyle süslenmiş elmalı tartlar, çeşnili galetalar, biscottiler...

The owner of this cute and sweet boutique pastry shop (patisserie) and cafe is Gul Cergel. The ambience is as warm and friendly as her face with that engaging smile. Once you go in, first a scrumptious smell surrounds you and then your mind is drifted to indecisiveness by many varieties of well-decorated cakes seen more delicious than the one another. Variety is huge, decision is tough! Salty or sweet cookies, boutique cakes, apple pies decorated with roses on, flavored bread sticks, biscotti (Italian biscuits)...


Doğum günleri ve kutlamalarınızda size özel tasarımlı pastalar olsun istiyorsanız Muskat çok lezzetli bir adres, mutlaka uğrayın derim [Arnavutköy 1. Cad 63/A, Tel: (212) 287 59 43].

For customized designs of birthday or other celebration cakes, Muskat is a must-see pastry shop [Arnavutköy 1. Cad 63/A, Tel: (212) 287 59 43].

Hiç yorum yok: