5 Mart 2009 Perşembe

ZİVATU


Zivatu, doğal taşların gücüne inanmış iki zevkli bayanın, Sena Enderoğlu ve Tansel Bayraktar'ın takı tasarımı alanındaki ilgi ve becerilerini birleştirdikleri bir marka. Eski Anadolu Medeniyetlerinden esinlenen tasarımcılar, markalarına Hitit dilinde "kadın" anlamına gelen Zivatu ismini vermişler ve logolarında da Anadolu Bereket Tanrı'sının simgesini kullanmışlar. Tasarımlarının tamamında 925 ayar gümüş ve altın kaplama montürleri yarı değerli doğal taşlar süslüyor.

İnternet sitelerinde online satış seçeneğini göremeyince acaba ürünlerini nereden bulabilirim diye araştırırken bir söyleşiye rastladım ve Vakko'ya özel koleksiyon çalıştıklarını öğrendim. Zivatu'nun başarısı bununla da kalmıyor. Son yıllarda yurtdışı fuarlara da katılmaya başlayan marka Portekiz, Yunanistan bağlantıları sağlayarak zevkli tasarımlarını Avrupa'ya da ulaştırmayı başarmış. En çok hoşuma giden de Amerika'da yaşayan Japon bir giysi tasarımcısının koleksiyonu için kombin takılar üretecek kadar butik çalışmalarıydı. Özümüze dönmeye çalıştığımız, geleneklerimizi, otantizmi tozlu sandıklardan çıkardığımız bu devirde uluslararası başarılara imza atmış böyle bir markanın kendi mağazaları da olsa ya da online sattıkları genel bir koleksiyon olsa ne güzel olurdu diye düşünmeden edemiyorum :))



Sena Enderoglu & Tansel Bayraktar were two close friends interested in natural stones and believed in the healing energy of them. This common interest brought them to unite their skills under the jewellery brand, Zivatu. Being inspired by the ancient Anatolian civilizations, they named the brand as Zivatu which means "woman" in the old Hittiten language and used Goddess Kybele symbol as the brand logo. All the designs are made from 925 silver, covered with gold and enriched by semi-precious natural stones.

While surfing on their web site, I couldn't see any online shopping option and googled to find a place where these beauties could be sold. Right at that time, I ran into an interview about the brand and the owners and found out that they had been designing a special collection to Vakko for several years. Success story is not limited to that. After attending some international jewellery fairs abroad, they had made some connections to Portugal and Greece and extended their presence to Europe. What I loved most was their complementary jewellery collection designed for a Japanese fashion designer in USA. As we all have been trying to reach our roots and find our essence recently, I can't stop myself to ask why such an internationally successful brand wouldn't own its own shops or have a regular collection sold online.



3 yorum:

ViA Tour dedi ki...

Meravigliosi articoli brave ragazze

Adsız dedi ki...

Zivatu markasının yaratıcısına başarılar dileriz. www.viarentacar.com

ViA Rent a Car dedi ki...

www.zivatu.net