13 Mart 2009 Cuma

Chanel Mücevherleri ~ Chanel Fine Jewellery

Dün gece ekranda gördüğüm bir küpe sayesinde Chanel'in mücevher koleksiyonu olduğunu keşfettim ve sabah sitesine girip sizler için birbirinden zarif ürünler seçtim.

Chanel ürünlerinin yaratım süreçlerinde Matmazel Gabrielle Chanel'in (solda) uğurlarından ya da sevdiği şeylerden ilham alındığını biliyor muydunuz? Örneğin, "zamansız ve sonsuza dek modern" olarak tanımladığı kuyruklu yıldız, Rönesans tablolarında keşfedip hayran olduğu ve daha sonra gündüz gece üzerinden eksik etmediği inciler, bir at yarışı tutkunu olarak seyislerin ceketlerinde görerek grafiksel duruşunu beğendiği için çanta, saat ve mücevher tasarımlarına taşıdığı baklava deseni, yasak çiçek olarak adlandırılan çift cinsiyetli görünümü ve muğlaklığı ile Matmazel için sadeliğin ve saflığın simgesi olan beyaz Kamelya çiçeği, hayatındaki en önemli olayları vurgulayan ve uğurlu saydığı 5 sayısı, yine uğruna inandığı 4 yapraklı yonca, 1920'de Venedik'e yaptığı yolculuk sırasında deneyimleyerek Coco Chanel'in doğmasına neden olan Bizans ve Venedik yaldız ve taş işçiliği ve son olarak şıklığın, sadeliğin ve saflığın başka bir simgesi olarak beyaz ve siyah. İşte tüm bunlar Chanel markası için ilham kaynakları.


After seeing an earring on the TV last night, I realized that Chanel has a fine jewellery collection and right in the morning I scanned their web site and picked some beautiful items for the pleasure of your eyes.

Did you know that Chanel designs have been inspired by Mademoiselle Gabrielle Chanel's luck charms or some other items that she adored? For instance, the comet as she defines it as "timeless and eternally modern"; pearls that she first saw at the Renaissance paintings and adored, then used in every occasion day and night; being a horse race fan she realized the diamond pattern on the stable lad's jacket and liked its graphic shape and used this pattern first on the Chanel bag and then on many other watch and jewellery designs; named as the forbidden flower, she was appealed by the androgynous and ambiguous white Camellia flower and liked to use its purity and simplicity on her designs; the lucky number 5 as punctuated the most significant events in her life; again a luck charm for her -the 4 leaf clover; the Byzantine and Venetian gilding and stone masonry that she discovered during her trip to Venice in 1920 and which initiated the Coco Chanel and as the last one, black and white colors as the symbol of extreme chic, purity and simplicity.


Chanel Mücevherleri 8 alt koleksiyondan oluşuyor. Pırlanta, yakut, zümrüt gibi değerli taşlardan oluşan High Jewellery Koleksiyonundan seçtiklerim:

Chanel Fine Jewellery consists of 8 sub-categories. Here I begin with the High Jewellery collection items which are made of precious stones like diamonds, ruby and emeralds.



Kamelya çiçeği motifinin sarı altın üzerinde hayat bulduğu modern tasarımlar...

Very modern sets where the camellia motif revives on the yellow gold...



Beyaz altın, inci ve renkli taşların kullanıldığı Matmazel Koleksiyonundan örnekler...


Few pieces from Mademoiselle collection created with white gold, pearls and colored stones...




Mücevherde seramik kullanımı: Üst sırada 18 ayar beyaz altın ile beyaz ve siyah seramiğin birlikte kullanıldığı, yine kamelya çiçeğinin motifinden yararlanılmış çok şık yüzükler görüyorsunuz. Hemen altındaki parçalar ise Ultra Koleksiyonundan; daha sade ve geometrik çizgilerden hoşlananlar için tasarlanmış bu bilezik ve yüzükler üretilirken yine beyaz altın ve seramik kullanılmış.

Use of ceramic on jewellery: At the top row, you see beautiful camellia rings made of white or black ceramic onto white gold. And below, pieces from Ultra Collection for those who prefer plain and geometric lines, again with white gold and white or black ceramic.

Hiç yorum yok: