4 Mart 2010 Perşembe

İpekyol ile romantik bir yaz...

İpekyol 2010 ilkbahar-yaz koleksiyonuna göz atmak için internet sitelerine girdiğimde şu cümle ile karşılaştım: "İpekyol Yeni Yüzüyle Sezona Merhaba diyor". Ayaydın grubu Italyan Miroglio ile ortak olalı 2 seneyi geçtiği için yeni yüzden ne kastediyorlar acaba derken, 129 sayfalık Ipekyol Look kataloğu zihnimdeki bu soruyu tamamen silmiş oldu.

Eskiden bana daha ciddi, daha mesafeli gelen Ipekyol kadını bu sezon daha rahat ve eğlenceli görünüyor...

Gelelim koleksiyona... Bir önceki yazımda paylaştığım Özgür Masur tasarımlarında da dikkat çeken bir tasarım ögesi vardı: pullu pliseler. İster balık pulu deyin, ister sürüngen... Doğadan esinlenilen bir şeyler var gibi. Özgür Masur'daki üçgensel formlar, Ipekyol'da daha yuvarlak hatlarla sunulmuş. Koleksiyona hakim olan pudra tonundaki renklerle son derece romantik bir hava yaratılmış.


Koleksiyonda "güzellik ayrıntılarda gizlidir" düşüncesi vurgulanıyor. Tüm gömlek ve bluzlarda yakalar süslenmiş. Bazen saten şeritlerle, bazen dantel işlemelerle...


Katalogta da ifade ettikleri gibi hacimli ve enerjik bir görünüm var. Bu bluzlar ya da etekler nasıl düzgün ütülenir emin değilim ama akışkan, hareketli görünümleri ile fırfırlar gerçekten cezbedici!


Pudra pembeye benim gibi vurgun olanlar eminim bu minik elbiseye de vurulacaklar :)


İpekyol bu sezon jean'lerde de iddialı! Benim favorim aşağıdaki ispanyol paça model. Basenlere oturuyor, dizlerden itibaren açılıyor. İster topuklularla sofistike bir görünüm yakalayın, ister babet ya da spor ayakkabılarla cici kız olun, tercih size kalmış :)



Önümüz ilkbahar-yaz, malum düğün mevsimi. Peş peşe gelen düğünlere insan ne giyecek şaşırıyor. İpekyol (pişti olma riskine rağmen) bu sezon da davet şıklığı için iyi bir adres gibi duruyor.





Fotoğraflar: www.ipekyol.com.tr

2 yorum:

Mugmela dedi ki...

Ah su pembe elbise pek hosuma gitti!ne dersin icine sigar miyim bu halimle???

Mona Lisa Düşleri dedi ki...

Modeline yakından bakmak lazım tatlım, lastik kısmı karnının altından geçiyorsa belki :))

Olmadı sana pembiş robadan bir elbise buluruz :)