30 Temmuz 2007 Pazartesi

Yaşanılası mekanlar, sahip olunası mobilyalar !

Türkiye'de Mozaik firmasının satışa sunduğu B&B Italia markasından yaşanılası mekanlar, sahip olunası, düş kurulası mobilyalar....Sitelerinde daha çoook var ama burda favorim olan ikisini yayınlayacağım. Hem kombinasyon, hem de renk-ahenk açısından benden on numara aldılar :P



8 yorum:

Unknown dedi ki...

Epeydir google'da dekorasyonla ilgili değişik başlıklar altında aramalar yapıyorum. Bulduğum sonuçlar asla mutlu etmedi. Bugün "yaşanılası mekanlar" başlığı ile arama yapıp sonuçlara ulaştığımda "Mona Lisa'nın Düşleri: Yaşanılası mekanlar, sahip olunası mobilyalar !" sayfasına ulaştım. Mozaik firmasının harikalarını gördüm. Merakım iyice arttı ama beraberinde hiçbir şey bilmediğimi de anladım. Tesadüfe teşekkürler) (Bunu yazmamın doğru olup olmadığını dahi bilmiyorum, lütfen kusura bakmayınız. Zevki mekanla birleştirmek özel bir yetenek olsa gerek. Benim öğrenmem gereken çok şey var! Teşekkürler.

Mona Lisa Düşleri dedi ki...

Merhaba Vedat,

Bir google aramasının seni bloguma getirmesine ve sonuctan memnun kalmana cok sevindim. Meslegim apayri olmasina ragmen dekorasyona karsi ozel bir ilgim var, bir dekorasyon dergisinde gordugum ilginc bir urun oldu mu, hemen internete girer urunu ve firmayi arastiririm. Ya da sokakta gezerken gordugum bir sey de benzer bir guduyu tetikleyebilir. Ogrenmek sonsuz ve konu dekorasyon olunca cok zevkli :)

Unknown dedi ki...

Merhaba Mona Lisa,

Google'da ikinci sırada çıktığını söylemeliyim. Ne yalan söyleyeyim; baktığımda hobi sahibinden çok bu işin erbabı olduğunu düşündüm. Aslında bu anlamda ciddi yardıma ihtiyacım var ve devam ediyor. Bir ev tuttum. Evi beğendim. Üç ay İstanbul dışında olmam gerekiyordu. Dönünce iki ay kendime gelemedim. Kapıyı açtığımda içime sinsin istiyordum, henüz becermiş değilim. Biraz fikir alayım dedim; Modoko ve Masko önerildi. Belki iyi ürünler vardır ama her nedense Ankara Siteler'e olduğu gibi onlara karşı biraz ön yargılıyım. Kısa kesmem gerekirse; değişik sorularla kutsal başvuru kaynağı google başvurdum. İki aydır da deli divane dolaşıyorum. Kopya ve kimliksiz bir sürü ürün... Kesmedi! Tesadüfen sana ulaştım. Çok hoşuma gitti ve bugün gün içinde başka aramalar yaptım ve gördümki inanılmaz şeyler varmış. Sonra Alem Dergisi'nin Aralık 2007 sayısında Dekor ekine baktım. Bir evin dekorasyonunun 40 yılda (yazıylakırkyıl) tamamlandığını okudum. Sahip olmak istediklerime belliki kısa sürede ulaşamayacağım. Tek tek ve tane tane birbirini tamamlayarak en ekomik çözüm görünüyor. Resim nasıl gönderilir bilmiyorum henüz, çok şık bir çanta gördüm sitenin birinde, sayfanın adresinide kaybettim. Gönderemedim. ismetmobiya.com.tr, www.tresserra.com, hikmetmoble.com.tr, fatihkiral.com,bms-tr.com adreslerini tavsiye ederim. Ben bugün keşfetmiş bulunuyorum. Buran böyle yazışmak adeti var mı. Uzatmadan, kafanı da şişirmeden bitireyim.

Vakit ayırdığın için teşekkürler.

Mona Lisa Düşleri dedi ki...

Bir çok arkadaşım evlenirken Modoko'da beraber mobilya baktığımız için Modoko'yu çok iyi bilirim :)) Ve kesinlikle bizim gibi dekorasyon konusunda karın ağrılı insanları oradaki paket çözümler mutlu edemez. Spesifik bir parça arıyosan belki ama onun dışında herkesin evi birbirine benzedi, aynen bu sebepten.

Kopya ve kimliksiz!!! Bu tanımlamaya sonuna kadar katılıyorum. En büyük korkum evimin kimliksiz olması. Mobilya mağazalarındaki takımları alıp aynen showroom gibi evlerimize dizdiğimiz sürece bu kimliksizlikten kurtulamayacağız. 40 yılda tamamlandığı doğrudur, belki de hiç tamamlanmıyordur kim bilir. Ilk anda gercekten neye ihtiyacimiz oldugunu bile bilemiyoruz, sonra kullanmayacagimiz pek cok parca ile doluyor evler. Bizler de yıllar içerisinde değişiyoruz sonucta, zevklerimiz zamanla degisebiliyor, zenginlesebiliyor, tarz atlayabiliyor. Gezdiğin yerlerden topladigin parcalarla ya da rastgele bir günün getirdigi kucuk bir aksesuarla ya da kendi el emeginle olusturacagin kombinasyonlar her zaman daha sana dair ve kimlikli olacaktir. Yani ben kendi adima boyle hissediyorum. Bu yuzden acele etmemeni anliyorum.


Bu arada ben dekorasyon konusunda LivingEtc dergisine her ay bakarım, kimlikli evlere cok guzel ornekler oluyor. Tavsiye ederim.

Mona Lisa Düşleri dedi ki...

Bir arkadaşım İstanbul - Avrupa Yakasındaki Horhor'dan farklı parçalar almış, yıllar icerisinde sıkıldıgında zımparalamış, eskitme cila yapmış, koltukların kumaşlarını değiştirmişti. Bir ressamın fırça darbeleri gibi oynadı yani eviyle. Bence evini yaşamak bu. Bunu da paylasmadan edemedim.


Not: Horhor'un yerini henuz bilmiyorum, Aksaray civarinda olabilir mi? Eskicilerin oldugu bir pasaj diye biliyorum. En ust katinda da eski gorunumlu ama yeni mobilyalar, (antikalara oranla) daha uygun fiyatlara satiliyormus.

Unknown dedi ki...

Merhaba,iyi haftalar!

Evde henüz internet bağlantım yok. Notunu gördüm ve bir tuşla arama yapınca aşağıdaki bilgilere ulaştım. Umarım işine yarar.
Bu arada ben iki buçuk yıldır İstanbul'da yaşayan biriyim. Horhoru bilmem mümkün değildi. Sayende öğrenmiş oldum.

Ayrıca; Horhor, Çukurcuma, Eskidji Çarşısı, Mecidiyeköy Antikacılar Çarşısı, Moda'da Delalzade Sokak, Üsküdar Bit Pazarı gibi alternatifler de varmış.
Dolaşmak lazım:)) Vakit kalıyorsa tabii!
Horhor
Türkiye'nin en büyük antikacılar çarşısı olan Horhor Antikacılar Çarşısı'nda en çok antika ve mobilya üzerine satış yapılıyormuş. Ayrıca resim, kaligrafi, avize, cam, porselen, bronz gibi aksesuarlar da bulunabiliyormuş.
6 katlı çarşının bodrum katında mobilya tamir, cila ve varak atölyeleri, üst katlarda ise dükkanlar varmış.
Her bütçeye uygun antik ve eski eşya bulanabilirmiş. Pazar günleri 12:00-17:00, diğer günlerde 10:00-18:00 arası hizmet verirmiş.
Kırık Tulumba Sokak No: 13 Aksaray, Fatih


Çukurcuma
Son yıllarda antika eşya ve dekorasyon alanında öne çıkan semtlerden Çukurcuma'da özellikle Faik Paşa Yokuşu, bir biri ardına açılan galeri, cafe ve tasarım ofisleriyle İstanbul'un sanat merkezlerinden sayılıyor. Taksim - Cihangir arasında yer alan bölgedeki eski binalar içinde açılan antika ve ekspertiz mağazaları, meraklılarını kendisine çekiyor. Çukurcuma'da çeşitli alternatiflerde eski eşya ve antikaların yanısıra Hint işi eşyalar satan mağazalar da bulunuyor.
Faik Paşa S. 4, Çukurcuma, Fatih


Eskidji Çarşı
Günümüzde pek çok alanda müzayede faaliyetleri gerçekleştiren firmanın 6.300 m2 alanda kurulu merkezinde, 3. ve 4. katlarda 26 adet antikacı dükkanı faaliyet gösteriyor. Sanat ve antika ürünlerinin aynı ortamda bulunması, ekspertiz olanakları ve merkezin 5 salonunda yapılan müzayedeler yoluyla eser sahibi olmak, mekanı cazip hale getiriyor. Çarşıda otopark ve kafeterya da yer alıyor. Dükkanlar her gün 10:30 - 18:30 arası hizmet veriyor. Ancak çarşı, Temmuz - Ağustos ayları pazar günleri kapalı
Paşabakkal Sokak Dolapdere, Beyoğlu

Mecidiyeköy Antikacılar
Mecidiyeköy'de 1982 yılında kurulan 4 katlı Antikacılar Çarşısı'nda, yaklaşık 80 dükkan bulunuyor. Genellikle Fransız, İngiliz ve Avrupa kaynaklı antika eşyalar satılıyor. Her kesimden antika ve eski eşya meraklısına hitap eden çarşıda, oldukça temiz ve kaliteli parçalar bulmak mümkün. Pazar hariç 11:00-18:00 arasında hizmet veriyor.
Antikacılar Çarşısı Kuştepe, Şişli

Moda ve Çevrezi
Moda'da Dellalzâde Sokak başta olmak üzere pek çok irili ufaklı, çeşitli eski, antika aksesuar ve eşya satan dükkan bulunuyor. Bu dükkanlarda biblolar, şekerlikler, zarflar gibi küçük aksesuarlardan şifonyer, ayna, koltuk, masa gibi daha büyük parçalara kadar bir çok çeşit satılıyor.
Dellalzâde S., Moda

Üsküdar Bit Pazarı
Önceleri Üsküdar Belediye Meclis Salonu önünde derme çatma yapılarda yer alan Üsküdar Bit Pazarı, daha sonra Büyük Hamam Sokak'ta bulunan pasajdaki yerine taşınmış. Çarşıda yaklaşık 20 kadar dükkan bulunuyor. Burada bulunan dükkanlar, gerek klasik tarzdaki eski eşyalarıyla, gerekse antikalarıyla her kesime ve her bütçeye hitap ediyor. İyi durumda veya onarıma ihtiyaç duyan antika ve eski eşyalar, tablolar, varak atölyeleri bulunuyor.
Evliya Hoca Sokak, Üsküdar

Unknown dedi ki...

Tekrar merhaba,

www.hnyapi.com
www.globalparking.com.tr
www.chelsea.com.tr sitelerinde ilgini çekebilecek şeyler var. Bir müsait zamanda bakılabilir.

"Evini yaşamak" yazmışsın ya, yukarıdaki sitelerde evini yaşamak ya da evine değer katmak anlamında, bana, mini mini operasyonlar yapılabilir gibi geldi.

Unknown dedi ki...

Merhaba Mona Lisa,

Evde taş uygulamalarına sıcak bakıyorsan www.hnyapi.com ve www.artstone.com.tr adreslerinden resim alabilirsin. Benim çok hoşuma gitti. Fiyatları uygun olur ve taşınabilir bir panel uygulaması olursa galiba deneyeceğim.