Uzun zamandır yolumu Arnavutköy'e düşürmek ve Girandola'nın çeşitleriyle özgün dondurmalarından tatmak istiyordum. Sonunda dün akşam emelime ulaştım :D
Girandola italyancada rüzgar gülü demek... Aslında önce logoyu tasarlamışlar, sonra logodaki dondurma topları rüzgar gülüne benzeyince Girandola diyelim demişler. Sahibi Aslı Eraltan'ın hikayesini bir TV programında izlemiştim; dondurma işine merak salmadan önce fransızca, italyanca ve portekizce turist rehberliği yapıyormuş, sonra dondurmacı olucam demiş ve dondurmalarına bayıldığı İtalya'da işi ustalarından öğrenmeye karar vermiş. İlgilenenlere okul Perugia'da Scuola Italiana di Gelateria. Aslı Eraltan ve Girandola'nın hikayesini daha detaylı okumak isteyenler de buraya tıklayabilirler.
Gelelim dondurmalara... Genel olarak sütlü ve meyveliler diye ayırmışlar ama her gittiğinizde farklı çeşitler görmeniz mümkün. Meyveli çeşitler mevsime göre belirleniyor, çilekli dondurma çilek mevsiminde, kavunlu kavun mevsiminde üretiliyor. Çilekliyi denedim, gerçekten ağzınızda gerçek çilek tadını hissedebiliyorsunuz. Çikolatalı dondurmalar da çeşit çeşit: JB viskili bitter çikolatalı, fındık parçalı nutella tipi, belçika çikolatalı klasik gibi. Bunlar dışında sakızlı, naneli, sütlü karamelli, yoğurtlu daha pek çok güzel dondurma var. Hürriyet'teki ropörtajda yazan rakılı ve domatesliden dün göremedim. Dondurma yemek istemiyorum derseniz uzaktan gayet leziz görünen cheesecake'ler vardı, onlardan da deneyebilirsiniz.
Ve bir dekorasyon detayı... Tavandaki çiçek boyamalara bayıldım :D
1 yorum:
Merhaba.Bir halkla ilişkiler ajansında çalışıyorum. Tekstil veya güzellik bültenlerimizi gönderebileceğimiz yetkili kişinin adı ve mail adresini rica edebilirmiyim.İyi çalışmalar.
Yorum Gönder