28 Nisan 2008 Pazartesi

Yastık İstanbul


Sevgili dostum Hızlı Balık bugün blogunda Yastık İstanbul'a yer vermiş, sonrasında koleksiyonun güzel parçalarını seçmem için mikrofonu bana uzatmıştı. Tabii ki duramadım ve eve gelir gelmez bilgisayarı açıp gezindim :))

Afacanın da dediği gibi Rıfak Özbek'in yıllar içerisinde dünyanın pek çok farklı noktasına yaptığı seyahatlerde topladığı kıymetli ve güzel kumaşlar, ayrıca Rıfak Özbek'in eski koleksiyonlarında kullandığı kumaşlar bu yastıklara esin kaynağı olmuş. Koleksiyon "Özbek World Fabric" ve "Özbek Vintage Fabric" olarak ikiye ayrılıyor. Ancak tek tek ürünlere baktığınızda keskin bir fark olmadığını fark ediyorsunuz.

World Fabric'te daha çok çizgili İngiliz kumaşları ve modası geçmek bilmeyen (acaba geçse mi artık) şal desenleri var. Aşağıdaki iki kombinasyon bu segmentte beğendiklerim...İlkinde renkler oldukça soft, çiçekli küçük yastıkla beraber gelen oldukça romantik bir tarz var. Ikincisinde renkler daha baskın ancak hala naturel ve otantik desenler çok hoş.




Vintage Fabric'te tekrarlanan çizgili kumaşların yanı sıra koyu kırmızı ya da uçuk mavi ağırlıklı desenli kumaşlar var. Bunlar arasında en çok beğendiğim ilk fotoğraftaki nazar boncuklu damlalar oldu :)) İkincideki nefti yeşil, hardal sarısı uyumu da dikkat çekici...

Hiç yorum yok: